Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul (Dragobete)

Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul (Dragobete)

   Întâia și a doua aflare a capului Sfântului Ioan Botezătorul (Dragobete) – 24 februarie. La sfârșitul iernii și începutul primăverii (prima vară cum îmi place mie să îi spun… deși asta și este cu adevărat) creștinii sărbătoresc întâia și.a doua aflare a Sfântului Ioan Botezătorul, ultimul prooroc al Vechiului Testament, ”cel mai mare bărbat născut din femeie” cum a fost considerat de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos, sau cel care nu se considera „vrednic nici măcar să-i dezlege baierele încălțăminții Acestuia“.

   În această zi frumoasă de iarnă, în ziua de 24 februarie românii sărbătoresc și Dragobetele sau echivalentul sărbătorii.de import Sf. Valentin care se sărbătorește pe data de 14 februarie. Dragobetele sărută fetele.

”Ce este sărbătoarea „Dragobetele”?

  Dragobetele se sărbătorește pe 24 februarie, cu mai puțin de o lună înainte de echinocțiul de primăvară. Această zi nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a iubirii, căci biologii spun că atunci începe împerecherea păsărilor necălătoare, statornice. Dacă ne imaginăm două păsări care stau cioc în cioc, spațiul gol dintre ele va forma o inimă. Acesta a și rămas simbolul Dragobetelui la români, prezent în numeroase obiecte din arta populară românească.” *

* sursa twinkl.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *