Despre site

Site-ul își propune să aducă înainte în fiecare zi frumusețea duhovnicească și înțelesurile duhovnicești ale zilei, pornind de la Evanghelie și Apostol, imne și cântări bisericești din Mineie (cărți bisericești ce cuprind cântările pentru fiecare lună), Sinaxar (Viețile Sfinților), Cazanie (predici referitoare la textele evanghelice de Duminică), Proloage (cărți bisericești care cuprind vieți de sfinți, întâmplări și cugetări consemnate pentru zilele anului) și nu în ultimul rând fragmente din scrierile sfinților care au legătură cu ziua sau cu actualitatea spirituală a noastră, a oamenilor.

Toate acestea constituie convorbiri duhovnicești, pentru că a citi cuvintele sfinților și tâlcuirile lor este a sta de vorbă cu ei. Aceasta îmi doresc și eu și aceasta vă doresc și vouă, să stați de vorbă cu Dumnezeu și cu prietenii Săi – sfinții – prin rugăciuni, prin cuvintele Domnului regăsite în Scriptură, prin scrierile sfinților pe marginea lor, prin intelect (capacitatea de a cunoaște), prin inimă sau sentiment (capacitatea de afecțiune) și prin voința bună (virtutea), într-un cuvânt – prin suflet.

De asemenea, site-ul își propune să posteze conținut multimedia care ține de actualitatea vieții spirituale – adică a sufletului: emisiuni TV, conferințe, documentare, lansări de carte, interviuri, pelerinaje și informații despre evenimente (hramuri și privegheri).

Orice convorbire duhovnicească este binevenită. Comunicarea este deschisă prin comentarii sau pe adresa de e-mail regăsită și pe pagina de contact: convorbiri@convorbiriduhovnicesti.ro.